TIETOA TANSSIXista


Yritys

TanssiX Oy:n perustaminen on lähtenyt ajatuksesta: "Tanssi kuuluu kaikille". Ideana koko toiminnalle on ollut sellaisen matalan kynnyksen tanssitoiminnan toteuttaminen, jossa mahdollisimman moni pääsee kokemaan tanssia harrastuksena tai taiteena.

Olemme valmiita viemään tanssia erilaisiin toimintaympäristöihin. Toistaiseksi olemme keskittyneet tanssin ja liikunnan edistämiseen lasten keskuudessa. Toimintamallillamme pystymme vastaamaan eri-ikäisten lasten tarpeisiin liikkua, ilmaista itseään sekä toimia yhdessä muiden lasten kanssa.  
TanssiXin toiminta-ajatus

TanssiX haluaa olla mukana liikuttamassa ja tanssittamassa lapsia. 

Leikinomaisuutta sisältävä toimintamme tähtää virkistymiseen ja liikunnan/tanssin riemuun, ilman suorituspaineita. Kaikessa mahdollisessa toiminnassa kannustetaan luovuuteen ja mielikuvituksen käyttöön.

Tarkoituksena on tuottaa sellaisia kokemuksia, joista oppii lisää itsestä, omasta kehosta ja sen liikkumismahdollisuuksista. 

Ryhmässä tapahtuva liikunnallinen/tanssillinen toiminta harjaannuttaa ryhmäläisten välistä vuorovaikutusta ja luo yhteenkuuluvuutta. 

Haluamme tehdä toiminnastamme mahdollisimman monipuolista ja vaihtelevaa ottamalla huomioon kunkin toimintaympäristön tarjoamat mahdollisuudet.


                        Oliver Wendell Holmesia mukaillen:

           "Ihminen ei lakkaa tanssimasta, koska hän vanhenee.                              Hän vanhenee, koska lakkaa tanssimasta."Toimijat - Tiinan tarina

Pohjakoulutukseltani olen liikunnanopetukseen erikoistunut luokanopettaja. Sen lisäksi olen opiskellut mm. tanssitaidetta ja -pedagogiikkaa sekä lapsijoogaa.

Opettajan työn ohella olen myös toiminut lastentanssin ja luovan tanssin opettajana sekä alakoululaisten että alle kouluikäisten ryhmissä Tuusulassa ja Järvenpäässä. 

Pitäessäni taukoa pitkästä opettajanurastani toimin koululaisten iltapäivätoiminnan järjestäjänä ja vastuunohjaajana Helsingissä. 

Nykyisessä työssäni tanssinopettajana pystyn hyödyntämään kasvatus- ja tanssialan koulutustani, pitkää kokemusta alakouluikäisistä lapsista (niin koulun kuin iltapäivä- sekä harrastustoiminnan puolelta) sekä omaa liikunnan ja tanssin harrastamista.

Nautin työstä, jossa saan käyttää luovuuttani ja kekseliäisyyttäni. Tykkään tarjoata lapsille virikkeitä ja kannustaa myös heitä luovuuteen ja mielikuvituksen käyttöön kaikessa toiminnassa; niin tilan, telineiden, välineiden, rekvisiitan kuin materiaalienkin käytössä. On palkitsevaa nähdä, kuinka lasten toiminta "saa siivet" antamastani alkusysäyksestä.

Tanssin harrastaminen on kuulunut elämääni pienestä koulutytöstä alkaen.           Matkan varrella on tullut harrastettua mm. flamencoa, latinalais-amerikkalaisia tansseja, balettia sekä nykytanssia. Tanssin kiehtovimmat hetket olen kokenut improvisaation parissa, kun olen löytänyt itsestäni uutta "omaa liikettä" ja pystynyt antautumaan sen vietäväksi.

Pitkäaikaisesta tanssin harrastamisesta kertynyt kapasiteetti, kokemus eri tanssilajeista sekä into tanssin "ilosanoman" jakamisesta palvelee erityisen hyvin lasten opettamista.  Erityisesti luovan tanssin ohjaamisen olen aina kokenut omakseni, sillä heittäydyn itsekin helposti mielikuvituksen ja tanssin vietäväksi.                            

Viime aikoina Tarinatanssin ideointi on vienyt mukanaan. "Oma konsepti" taitaa olla löytymässä. Lapsijoogaohjaajan koulutuksen kautta löytyi taas uusi, innostava aluevaltaus.

Vapaa-ajallani liikun mielelläni luonnossa "samoillen" ja lintuja bongaillen, lenkkeillen tai sauvakävellen. Harrastan myös porrastreeniä, pyöräilyä sekä hiihtoa. Salin puolella tykkään treenata Pilatesta, joogaa ja klassista balettia.


      "Jokaisen lapsen päivässä tulisi olla hetki aikaa omalle tanssille ja joogalle!"